By: papan zz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Sunday, 29-Jul-2007 11:02 Email | Share | | Bookmark
how it's made

 
Artwork di bawah ni dihasilkan 100% menggunakan Photoshop. Required no drawing skill. Tutorial akan menyusul kemudian.



http://www.papanzz.com


Thursday, 11-Jan-2007 11:35 Email | Share | | Bookmark
meeting 21 dec 2006

lengkuas, bijan, peti ais dan bacang
ciku, sukun dan manggis
nik,lalang dan aku (cameraman tak kelihatan dlm gambar)
View all 11 photos...
lama giler aku tak update fotopages nih.. sibuk memanjang..hehehe.. oleh kerana takde photo2 yg menarik utk di upload maka aku upload lah gambar2 kartunis majalah ujang supaya korang dpt mengenali wajah diorang yg agak hensem ini dan buleh la bertegur sapa jika terserempak dgn diorang di pasar malam ataupun petaling street...sekian


Wednesday, 12-Apr-2006 23:44 Email | Share | | Bookmark
recycled...

 
 


gambar2 di atas di'edit' sedemikian rupa kerana gambar2 originalnya tak begitu best..hehe


Monday, 10-Apr-2006 07:38 Email | Share | | Bookmark
layer's blending mode

 
 
byk cara utk buat efek cahaya dgn photoshop...paling mudah suluh je gambar tersebut dgn torchlight...kehkehkeh..ok ni serius ni...pegi kat FILTER>RENDER>pilih la LENS FLARE atau LIGHTING EFFECTS..di bawah ni kita cuba cara lain pulak.. ber'eksperimen' dgn layer's blending mode yg byk kegunaannya...



*jika gambar2 layer 1 & 2 ditukar dgn gambar2 lain kita akan dpt hasil yg berbeza.
*jika layer's blending mode layer 1 & 2 ditukar kpd mode2 yg lain kita juga akan dpt hasil yg berbeza..selamat mencuba....


Friday, 7-Apr-2006 08:13 Email | Share | | Bookmark
mata...

 
 
 




[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net